Gripa A crează panică în Spania

După semnalul de alarmă tras de Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte o posibilă pandemie de gripă A în Spania, peste 610.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei normale, cu 21% mai mult decât anul trecut.

Numărul persoanelor care s-au vaccinat, anul acesta împotriva gripei normale, a crescut cu 21% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din Spania au declarat că până la joi, 22 octombrie, 610.000 de persoane s-au imunizat împotriva gripei.

Două treimi din cei care s-au vaccinat împotriva bolii, au preferat să meargă în centre publice, iar restul în cabinete private. Consilierul pe probleme de sănătate, Manuel Cervera a declarat că se estimează că până la sfârşitul campaniei, peste 800.000 de persoane vor fi vaccinate împotriva gripei.

“Pericolul de contactare a virusului gripei AH1N1 este mai ridicat în sezonul de iarnă. Minitserul Sănătăţii prevede că odată cu înmulţirea cazurilor de gripă normală vor creşte şi cele de gripă A”, a declarat Manuel Cervera.

În Catalunya a fost declarată, deja, pandemie de gripă A. Consilierul pe problema de sănătate a specificat faptul că vaccinul împotriva grivei normale nu combate gripa A şi reciproc. “Populaţia din Spania a intrat în panică, după ce a fost declarată stare de pandemie în Catalunya. Autorităţile catalane au declarat pandemie, nu din cauza gravităţii bolii, ci a numărului ridicat de cazuri”, a precizat Cervera.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s