Barcelona: Prostituatele se simt victimele sistemului

Prostituatele din Barcelona cer redeschiderea şi amenajarea hostalurilor din Ciutat Vella pentru a nu mai lucra pe stradă.

Prostituatele din Barcelona au anunţat că sunt victimele unei vânători de vrăjitoare şi au cerut legalizarea muncii pe care o exercită. Mai mult, ele doresc să contribuie la Planul de civism al cartierului Ciutat Vella pentru a redeschide hostalurile şi a nu mai fi nevoite să muncească pe stradă.

„Aş vrea să lucrez în cluburi şi să mă sune cineva, precum Berlusconi şi să ma plătească o mie de euro, dar nu am atâta noroc pentru că lucrez pe strada Robadors”, a ironizat situaţia prin care trec, una dintre fete.

Colectivul prostituatelor s-a plâns şi de agresivitatea presei şi a poliţiei, deoarece le-a fost încălcat dreptul la anonimat, „multe dintre fete practică prostituţia fără ştiinţa familiei şi au fost speriaţi şi clienţii, 80% din ei fiind căsătoriţi”, potrivit Mariei, una dintre fetele din cartierul Raval.

Colectivul postituatelor este sprijinit de mai multe asociaţii, printre care SOS Racismo, Federaţia vecinilor din Barcelona sau Departamentul drepturilor omului din cadrul Colegiului de Avocaţi din Barcelona.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s