Nouă din zece familii cumpără produse ale mărcilor ieftine

În primele șapte luni ale anului 2009, 89,6% din cumpărători au preferat să achiziționeze produse care nu sunt ”de marcă”, dar care au prețuri accesibile.

Cele mai de succes produse din magazinele spaniole sunt, anul acesta, cele fabricate chiar de firma care le și comercializează. În acest fel, producătorul este și comerciant, iar prețurile produselor sunt mai scăzute.

Criza economică afectează în continuare buzunarele familiilor din Spania, acestea preferând să renunțe la produsele ”de marcă” în favoarea celor ieftine. Conform datelor furnizate de Ministerul Mediului Rural și Marin, în perioada care a trecut din acest an, 89,6% din clienții supermarketurilor au recunoscut că au ales produsele mai ieftine, fabricate chiar de către unitatea care le comercializează.

Numărul personelor care nu au renunțat la marcă în favoarea prețului a scăzut, în 2009, cu 10,4%. Jumătate dintre cei care obișnuiau să cumpere numai produse de marcă, 53,8%, au recunoscut că nu intenționează să mai achiziționeze aceste produse pe viitor, din cauza prețului.

Doar 6,5% din spanioli vor mai cumpăra produse ”de marcă”

Trei din patru persoane care nu au achiziționat până acum produse fabricate chiar de către comercializant cred că vor apela la această metodă în curând.

Doar 6,5% din persoanele chestionate au afirmat că vor continua să aleagă produsele unor mărci renumite, justificându-și decizia prin încrederea și fidelitatea față de aceste produse și mărci cunoscute.

Conform datelor obținute din sondajul realizat de Ministerul Mediului Rural și Marin, în cazul în care în supermarketul sau în magazinul în care clienții își fac cumpărăturile în mod curent nu se mai găsește un produs dintr-o anumită marcă, reacția acestora este împărțită.

32,9% cumpără produsul similar fabricat de unitatea care îl și comercializează, 29,9% preferă să meargă într-un magazin pentru a achiziționa marca dorită, iar 26,9% cumpără produsul unei alte mărci.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s