Nemulțumiri la consulat: „Pierdem zile întregi la coadă, pentru acte!”

Mulţi compatrioţi se plâng că pierd foarte mult timp la consulat pentru a-şi rezolva probleme banale. Consulatul României de la Madrid nu mai reușește să facă faţă cererilor românilor.

Răzvan Cristian Alexandru (24 de ani), originar din Ploieşti, s-a prezentat la ghişeele Consulatului României de la Madrid la ora 9.00, când i s-a dat bonul de ordine cu numărul 164. La ora 17.00, funcţionarii eliberaseră documentele solicitate pentru 125 de persoane, iar cererea lui nu a fost rezolvată.

„Aştept de la ora 9.00, am pierdut o zi întreagă de muncă şi nici măcar nu cred că o să-mi rezolv problema astăzi. La ora 17.00 se termină programul şi ultima persoană căreia i s-au eliberat actele avea bonul de ordine 125. Dintre ele, unele persoane au luat bonuri înaintea mea, iar altele au luat bon după mine”, se plânge compatriotul nostru.

Ciprian Florin Matei (17 ani), din Râmnicu Sărat, locuieşte de şase ani la Madrid. „Mi se pare lipsă de respect faţă de români din partea consulatului. Trebuie să stăm atâtea ore în picioare, afară, pentru că sala de aşteptare este prea mică. Ne sufocăm pe căldura asta. Şi pe deasupra trebuie să mai şi plătesc 55 de euro pentru o simplă procură”, se plânge Ciprian.

Programul de lucru al Consulatului României de la Madrid este de luni până vineri, de la ora 9.00 la ora 15.00 pentru depunerea actelor, şi de la ora 15.00 la ora 17.00 pentru ridicarea lor.

Consulul nu a vrut să comenteze

Consulul României la Madrid, Petre Constantin, a refuzat să stea de vorbă cu reporterul „Adevărul”, pentru a spune care sunt motivele pentru care românii sunt ţinuţi zile în şir la uşa consulatului. Reprezentantul diplomatic al ţării noastre în capitala Spaniei a negat să explice de ce există atâtea plângeri din partea compatrioţilor noştri, referitoare la organizarea defectuoasă din instituţia pe care o conduce.

În prezent, la Consulatul României de la Madrid lucrează şapte funcţionari. În Comunitatea Madrid trăiesc peste 180.000 de români. Funcţionarii sunt obligaţi să dea bonuri de ordine până la ora 15.00, chiar dacă ştiu că nu pot răspunde tuturor solicitărilor în timpul programului de lucru.

De multe ori, funcţionarii instituţiei au rămas la muncă până la ora 21.00, pentru a rezolva problemele tuturor persoanelor care primiseră bonuri de ordine în ziua respectivă.

Rămân trei funcţionari

În luna august, o parte dintre angajaţi vor pleca de la consulat, iar alţii vor intra în concediu. Începând de luna viitoare, doar trei funcţionari se vor afla la muncă pentru a elibera documentele românilor. Consulul Petre Constantin nu a dispus de timpul necesar pentru a ne explica exact cum vor putea face faţă cei trei angajaţi solicitărilor venite din partea românilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s