90.000 de bagaje dispar zilnic în lume, 10.000 în Europa

Pe parcursul anului trecut s-au pierdut 32,8 milioane de genți pe rutele aeriene de pe mapamond, cu aproape zece milioane mai puțin decât în anul 2007.

Zilnic, în întreaga lume se pierd aproximativ 90.000 de bagaje pe rutele aeriene, iar 10.000 dintre aceste cazuri sunt consemnate în Europa. Așa reiese dintr-un studiu efectuat de Asociația Europenă a Companiilor Aeriene (AEA) care semnalează că pe parcursul anului trecut s-au pierdut 32,8 milioane de genți în întreaga lume, o cifră alarmantă, însă incomparabil mai mică cu cele 42,4 milioane pierdute în anul 2007.
Dacă multe dintre aceste bagaje sunt recuperate după un anumit timp, un procent de 15% dintre ele nu mai ajung niciodată la proprietar. Călătorii care trebuie să facă escală sunt afectați în proporție de 49%, cu 20 de procente mai puțin decât în urmă cu doi ani.Datele semnalate de AEA mai arată că în iarna trecută, în Europa, la fiecare 1.000 de călători, s-au consemnat 13 pierderi de bagaje. O cifră îngrijorătoare, însă mai mică decât cea înregistrată în anul 2007, când se pierdeau 15,5 bagaje. Cauzele care duc la aceste pierderi sunt greșelile personalului companiilor aeriene, erorile tehnice, infracțiunile, precum și neglijența călătorilor. Conform italianului Antonio Tajani, vicepreședintele Comisiei Europene și responsabil de Transporturi în cadrul acestui organism, pierderile de bagaje ”au devenit o problemă serioasă” care trebuie urgent rezolvată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s