Peste 10% din străinii cotizanţi sunt români

Românii continuă să reprezinte cel mai numeros grup de străini care plătesc lunar contribuţii la serviciile de asigurări sociale, potrivit datelor furnizate de Observatorul serviciului public pentru ocuparea locurilor de muncă.

Informaţiile sunt cuprinse şi într-un raport al Ministerului spaniol al Muncii, referitor la străinii afiliaţi la serviciile menţionate.

Numărul imigranţilor care au cotizat la asigurările sociale în luna iunie a crescut cu 12.714 persoane, raportat la luna anterioară.

O cincime din angajaţi sunt străini

În prezent, numărul străinilor cotizanţi este de aproape două milioane de persoane, ceea ce reprezintă 10,66% din totalul angajaţilor care contribuie la asigurările sociale din Spania. După locul de provenienţă, 683.654 de muncitori sunt originari din ţări comunitare, iar 1,2 milioane, din state extracomunitare.

Din raport reiese că, în luna iunie 2009, 267.216 conaţionali şi-au plătit asigurările sociale, ceea ce înseamnă că peste 10% din străinii cotizanţi sunt români. Compatrioţii noştri sunt urmaţi de marocani, cu 247.077 de plătitori, de ecuadorieni, cu 202.587 de persoane care îşi achită contribuţiile, şi de peruani, cu 126.863 de persoane.

În 2008, contractele de muncă semnate de străini au reprezentat 21,87% din angajările la nivel naţional în Spania. În medie, numărul europenilor care s-au angajat anul acesta în Spania a scăzut cu 4,92% faţă de anul 2007.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s