MARIA CRACIUN, POVESTEA UNUI DAR DE EXCEPTIE

Cei care au fost pe 1 iunie la manifestarile prilejuite de Ziua Internationala a Copilului in Parcul Plumbuita isi amintesc, cu siguranta, de o micuta blonda care, din momentul in care a inceput sa cante, i-a fermecat. Maria Craciun, cea care a interpretat ‘Pentru ea’ cu harul pe care nu ti-l poate fabrica nimeni, a mai cucerit niste inimi.
De aceasta data in Belarus, la Vitebsk, unde s-a desfasurat pe 10 iulie Concursul International Slavianski Bazar, concurs aflat anul acesta la cea de-a 18 editie. Au participat reprezentanti din 30 de tari, in toate sectiunile concursului, au fost sustinute 40 de concerte ale vedetelor estradei ruse, ucrainiene si bieloruse, carora li s-au alaturat invitatii straini.
Reprezentantii a zece tari: Ucraina, Belarus, Bulgaria, Uzbekistan, Polonia, Cehoslovacia, Lituania, Rusia, Italia si Romania au concurat in sectiunea concursului muzical pentru copiii, la startul caruia s-a inscris si Maria Craciun. In cele doua zile de concurs, Maria i-a vrajit pe membrii juriului inca din timpul repetitiilor, la care acestia au asistat.
In prima zi a smuls ropote de aplauze dupa aparitia pe scena, iar in cea de-a doua zi publicul deja o aplauda inainte chiar de a incepe sa cante. Toti cei aproximativ 4000 de spectatori au fost vrajiti de Maria. A interpretat, pentru ca in cazul ei putem vorbi despre interpretare, canzonetta italiana ‘Mamma’, cu care a cucerit irevocabil publicul si juriul.
Ultima strofa a cantecelului s-a derulat in aplauzele salii, facandu-se chiar si pronosticuri vis-a-vis de castigatori : Romania sau Ucraina.
Dupa barajul prin care Maria a trecut, a fost declarata invingatoare, cu 6 voturi din 9, in defavoarea baiatului care a reprezentat Ucraina, asa cum ne-a spus Mihai Traistariu care a facut parte din juriu si care a fost impresionat, la fel ca si publicul si ceilalti membrii ai juriului, de modul de exceptie in care Maria a cantat.
Gala decernarii trofeului a fost plina de fast, in momentul in care i s-a inmanat premiul micuta Maria a fost invaluita in drapelul romanesc, pentru a marca si mai bine importanta premiului primit.
Dupa nenumaratele concursuri de gen la care a participat in tara, Mamaia Copiilor, Delfinul de Aur, Ploaia Stelutelor, a venit si confirmarea internationala a valorii native a unui copil de numai 9 ani. Putem incerca sa o comparam cu Shirley Temple sau cu alti copii faimosi. Adevarul este ca, asemeni lor, si ea este unica si ca, asemeni ei, mai sunt multi altii.
Nu trebuie decat sa cauti pe net Maria Craciun si s-o asculti. Restul vine de la sine : admiratia, incantarea, credinta in valoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s