Sărăcie, corupție și neputință. România, văzută de ziariștii spanioli

Ziariștii spanioli de la “El Mundo” cred că în România este nevoie de multă imaginație pentru a putea răzbi în viața de zi cu zi, în situația politico-economică actuală.

Ziariștii spanioli cred că România este în așteptarea “miracolului spaniol”, făcând referire la schimbările din Spania, după aderarea la UE, însă criza economică a fost ultima picătură pentru a determina țara noastră să apeleze la ajutorul organismelor internaționale. Urmează să primească 20.000 de milioane de euro.
România, chiar dacă este una din principalele țări producătoare agricole din Europa, mai mult importă decât exportă, scriu spaniolii.

“Peste 40% din populație trăiește în zonele rurale, iar majoritatea sunt săraci. Au o economie naturală, bazată pe troc la nivel local, iar în multe cazuri nici nu se foloșește moneda”, mai spune Preda ziariștilor spanioli.
Piața neagră și frauda sunt principalele instrumente pentru cei rămași în țară, în timp ce peste două milioane de români au emigrat în ultimii ani mai ales în Italia și Spania, notează ziarul spaniol.

Spaniolii citează și o româncă, stabilită în Coslada: “Nu e de lucru în țară și plătesc și prost, nimeni nu vrea să se întoarcă”, răspunde tranșant femeia la eforturile Guvernului de-ai aduce pe români în țară.
Între timp, România se umple de chinezi și tailandezi, bucuroși că pot câștiga 200 de euro lunar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s