Peste 8.000 de ajutoare de la stat

Românii pot încasa banii dacă au rezidenţa în Spania. Statutul de cetăţean al unei ţări membre a UE le conferă compatrioţilor noştri care trăiesc în Spania dreptul la numeroase ajutoare financiare.

Bani pentru plata chiriei, pentru achiziţionarea unui autoturism sau a unei motociclete sau pentru înfiinţarea unei firme sunt doar câteva dintre cele peste 8.000 de ajutoare de care pot profita românii din Spania. Pentru a beneficia de acestea, compatrioţii noştri trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

210 euro pe lună, pentru chirie

„Renta Basica de Emancipacion” este un ajutor acordat, de la 1 ianuarie 2008, tinerilor cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, care trăiesc în locuinţe închiriate. Pentru a primi banii, solicitantul trebuie să fie titularul contractului de închiriere şi să dispună de o sursă de venit. O altă condiţie este ca chiriaşii să câştige sub 22.000 de euro pe an.

O dată la trei luni, alimente gratuite

Banca de Alimente din Spania oferă, gratuit, alimente persoanelor care au venituri mici. Pentru a beneficia de acest ajutor, persoanele trebuie să prezinte un act de identitate, o dovadă din care să reiasă că au domiciliul stabil în Spania şi că provin dintr-o familie cu venituri mici.

Începând cu 18 mai 2009, a intrat în vigoare Planul 2000 E, asemănător Programului “Rabla” din România. Este vorba despre un ajutor financiar de 2.000 de euro, acordat celor care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul nou, indiferent de marcă.

Statul spaniol acordă 5.000 de euro persoanelor care vor să-şi înfiinţeze o firmă, bani care trebuie folosiţi pentru investiţii. Suma trebuie returnată dacă firma se închide în decurs de trei ani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s