MAE a lansat volumul „Ghidul călătorului român în străinătate”

Ambasada Romaniei la Madrid informeaza ca Ministerul Afacerilor Externe a lansat „Ghidul călătorului român în străinătate” Ediţia a 3-a, editat de C.H. Beck, acţiunea făcând parte din demersurile de informare a cetăţenilor români care merg în străinătate, pentru turism, afaceri, sau la muncă, pentru a preveni eventuale situaţii periculoase pentru aceştia.

Cartea are trei capitole (Informaţii generale, Asistenţă consulară şi respectiv Condiţii de călătorie). Primele două capitole prezintă modalităţile şi domeniile de asigurare a asistenţei consulare, precum şi limitele sale (actele necesare pentru călătoria în străinătate, modalităţile în care poate fi acordată asistenţă consulară, recomandări privind pregătirea călătoriilor în alte ţări, precum şi conduita de urmat în timpul deplasărilor). Ultimul capitol prezintă condiţiile de călătorie şi şedere atât în statele Uniunii Europene, cât şi în ţările din afara UE.

MAE pune la dispoziţia publicului larg aceste informaţii şi în varianta electronică, pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38534&idlnk=4&cat=5 („Ghidul serviciilor consulare” – pentru primele două capitole ale cărţii), respectiv secţiunea „Condiţii de călătorie” pentru condiţiile specifice din ţările unde doriţi să călătoriţi.

Informaţii suplimentare:

„Ghidul călătorului român în străinătate” reprezintă un nou material de informare elaborat de Ministerul Afacerilor Externe. Alte materiale similare editate de MAE au fost: “Îndrumarul de călătorie pentru sărbătorile de iarnă” (decembrie 2009), „Îndrumarul de călătorie pentru vacanţa de Paşte” (aprilie 2009), “Ghidul serviciilor consulare” (martie 2009). De asemenea, MAE emite constant atenţionări periodice de călătorie pentru diferite ţări de pe glob, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români aflaţi în străinătate.

În acest sens, MAE vă recomandă să accesaţi periodic, înainte de a pleca în străinătate, rubrica „Sfaturi de călătorie” de pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29799&idlnk=3&cat=29919.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s