Românii, cei mai corecţi şoferi străini

În comunitatea Navarra, situată în nordul Spaniei, unde trăieşte o importantă comunitate românească, 40 de şoferi imigranţi şi-au pierdut permisul auto în ultimele luni, deoarece au primit multe penalizări.

Dintre aceştia, doar doi sunt compatrioţi ai noştri. Cei mai mulţi imigranţi sancţionaţi sunt din Ecuador (13) şi din Columbia (13). În comunitate locuiesc 620.377 de persoane, dintre care 76.176 sunt străini. Numărul românilor din comunitatea Navarra este de aproximativ 5.000.

Au depăşit numărul de puncte
În total, în Navarra, aproape 1.000 de şoferi au rămas fără permis pentru că au adunat penalizări care depăşeau limita maximă de puncte admise. 86,7% din cei penalizaţi sunt bărbaţi, iar 30% din şoferii indisciplinaţi în trafic au mai puţin de 25 de ani. Majoritatea amenzilor au fost date pentru că şoferii nu purtau centura de siguranţă, au depăşit limita legală de viteză, se aflau sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

De la începutul anului 2009, în Spania au murit 1.006 persoane în accidente de circulaţie, cu 120 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului 2008.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s