Informatii de interes pentru cei ce si-au pierdut CARTEA DE MUNCA

In cazul in care ati pierdut cartea de munca, pentru a beneficia de totalizarea perioadei muncite si totalizarea perioadelor de asigurare realizate in Romania este nevoie de o reconstituire a carierei profesionale si a dreptului la prestatii, conform perioadelor cotizate. In acest scop, puteti trimite prin posta o solicitare scrisa catre Serviciul Reconstituiri Cariere Profesionale, din cadrul Directiei Evidenta Contribuabili, la urmatoarea adresa: str. George Vraca, nr. 9, sector 1, Bucuresti, Romania, cod 010146. Si de aici intra detaliile

Modelul de cerere este urmatorul:

CERERE

Subsemnatul (numele si prenumele), avand in prezent domiciliul/resedinta in Spania (localitatea si datele complete ale adresei), nascut la data de (zi, luna, an), in localitatea……., fiul/fiica lui (numele tatalui) si al (numele mamei), in urma pierderii cartii de munca solicit reconstituirea vechimii in munca realizata in Romania.

Pentru aceasta, declar ca am lucrat la urmatoarele institutii, in urmatoarele intervale de timp:

– perioada (de la ce data, pana la ce data) – denumirea completa, fara prescurtari, a fostei institutii la care ati fost angajat (eventual cea actuala, daca denumirea s-a schimbat), localitatea, adresa, eventual directia, compartimentul, serviciul de specialitate si functia detinuta, numele avut in acea perioada (in cazul schimbarii acestuia). Se enumera toate institutiile la care ati fost angajat si perioadele de timp lucrate la fiecare, indicand cat mai multe detalii utile pe care vi le amintiti.

Am efectuat stagiul militar in perioada (anul incorporarii si cel al lasarii la vatra), la centrul de recrutare ……. (centrul militar unde s-a desfasurat examinarea pentru a primi apt pentru stagiul militar), unitatea militara……(U.M., arma si localitatea unde ati facut armata, sau precizati ca nu va amintiti aceste date, altfel vi se vor cere).

Domiciliul la data incorporarii: ……………………..

Domiciliul la data lasarii la vatra: ……………………….

Datele ultimului domiciliu din Romania: ……………………….

In cazul in care ati urmat studii superioare, specificati acest lucru, indicand:

– denumirea universitatii si localitatea

– facultatea si specializarea

– perioada (pentru cursuri de zi), numele cu care s-a eliberat diploma.

Deoarece in anumite situatii, in functie de legislatie, se poate considera vechime in munca si perioada in care ati urmat cursurile unei scoli profesionale, sau liceul, o puteti preciza, folosind rubricatia indicata pentru studiile superioare.

NOTA:

Ar fi bine sa anexati cererii dumneavoastra si cat mai multe copii ale documentelor de care dispuneti (copie certificat nastere, carte de identitate, acte de studiu, certificat casatorie, livret militar etc).

Specificati in finalul cererii faptul ca doriti ca adeverinta eliberata in urma reconstituirii carierei sa va fie trimisa prin posta.

Intrucat reconstituirea carierei dumneavoastra si a dreptului la prestatii poate necesita un timp indelungat, datorita formalitatilor presupuse de contactarea tuturor institutiilor unde ati lucrat si duratei pana la obtinerea raspunsului acestora, este recomandabil ca in cazul in care ati pierdut cartea de munca sa adresati cat mai din timp solicitarea de reconstituire, pentru a avea la timp documentele necesare stabilirii cuantumului sau dreptului la o prestatie in Spania (somaj, invaliditate, accidente de munca, boli profesionale, pensie, prestatii de maternitate).

Datele limita si celelalte formalitati de urmat pentru a cere anumite prestatii depind de dispozitiile legislatiei nationale si difera de la o tara la alta. In consecinta, nu ezitati sa va adresati in timp util institutiilor potrivite pentru mai multe informatii referitoare la demersurile pe care trebuie sa le faceti pentru a obtine prestatiile la care aveti dreptul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s